Er der spioner i Beder og Malling sogne?

Egnsarkivet fortæller v/arkivleder Kirsten Williams

Folk i byen har været betænkelige, nysgerrige og også afvisende, når de har set en fotograf i gang med at knipse deres hus fra gaden.
Hvad foregår der?
De frivillige medarbejdere fra Egnsarkivet er gået i gang med et projekt, der omfatter fotografering af karakteristiske huse, institutioner, bolig- og industrikvarterer, banen, busserne, ældre sommerhuse samt overgang fra land til by i Beder-Malling Sogne. Vi håber at være færdige i løbet af 2011.
Hvad er formålet med denne registrering?
Vi har ofte besøg på arkivet af af nye boligejere, der gerne vil vide, hvordan deres hus har set ud tidligere – fx vinduer, døre og farve på huset. I øjeblikket er det tilfældigt, hvad vi har af billeder af de enkelte huse, og hvornår de er fra. Ved systematisk at gennemfotografere området fx hver 5. år, kan vi følge ændringerne i bybilledet.

Beder-Malling Boligforening bygger boliger på Landbruggsskolens jord på Starupvej, i den tidligere forsøgshave. I baggrunden ses den gamle trælade fra ca. 1890, der blev fremstillet til en landbrugsudstilling i København Beder-Malling Boligforening bygger boliger på Landbruggsskolens jord på Starupvej, i den tidligere forsøgshave. I baggrunden ses den gamle trælade fra ca. 1890, der blev fremstillet til en landbrugsudstilling i København

 
Nye boligkvarterer dukker op – specielt i Malling syd og nord er der mange boliger under opførelse. Om kort tid er det glemt, at her lå et åbent område, hvis vi ikke gemmer dokumentationen.
Gamle huse bliver også moderniseret til ukendelighed. Det gælder også de ældre sommerhuse ved Ajstrup og Mariendal, som enten helt ændrer udseende eller rives ned. Arkivets opgave er at opbevare materiale, der viser, hvordan byerne og landet så ud engang.

Fotograferne respekterer selvfølgelig privatlivets fred. Der er aldrig personer på billedet – med mindre de selv ønsker det – der bliver ikke fotograferet gennem vinduer eller på privat grund. Heldigvis bliver vi også inviteret indenfor, så huset kan tages fra bagsiden.

Tag godt imod fotograferne og kontakt Arkivet, hvis der er spørgsmål.
www.bedermallingarkiv.dk

Der er lukket for kommentarer.

Udstillinger

Udstilling på Eskegården: Bredgade fra Ajstrupvej til rundkørslen på Oddervej

3. august 2018

Udstillingen er opsat 2. oktober 2018

 

Udstilling på Eskegården: Beder Landevej (del 1)

24. marts 2018

Udstillingen er slut

Udstillingen er opsat 23. marts 2018.

 Udstillingen denne gang viser Beder Landevej fra Rokballe Mølle og Tyrolerkroen til 

Slagter Weiss Beder Landevej nr. 49 og Snedkerposten Beder Landevej nr. 54.

Vores næste udstilling kommer til at vise den sidste del af Landevejen mod Malling.

Nyheder

Egnskalender 2019

7. november 2018

Egnskalenderen er nu til salg.

Prisen er 40 Kr.

Kan købes hos:

SuperBrugsen i Beder
SuperBrugsen i Malling
Ariane Blomster
Hårkunst
Salon Face

og på Egnsarkivet