Er der spioner i Beder og Malling sogne?

Egnsarkivet fortæller v/arkivleder Kirsten Williams

Folk i byen har været betænkelige, nysgerrige og også afvisende, når de har set en fotograf i gang med at knipse deres hus fra gaden.
Hvad foregår der?
De frivillige medarbejdere fra Egnsarkivet er gået i gang med et projekt, der omfatter fotografering af karakteristiske huse, institutioner, bolig- og industrikvarterer, banen, busserne, ældre sommerhuse samt overgang fra land til by i Beder-Malling Sogne. Vi håber at være færdige i løbet af 2011.
Hvad er formålet med denne registrering?
Vi har ofte besøg på arkivet af af nye boligejere, der gerne vil vide, hvordan deres hus har set ud tidligere – fx vinduer, døre og farve på huset. I øjeblikket er det tilfældigt, hvad vi har af billeder af de enkelte huse, og hvornår de er fra. Ved systematisk at gennemfotografere området fx hver 5. år, kan vi følge ændringerne i bybilledet.

Beder-Malling Boligforening bygger boliger på Landbruggsskolens jord på Starupvej, i den tidligere forsøgshave. I baggrunden ses den gamle trælade fra ca. 1890, der blev fremstillet til en landbrugsudstilling i København Beder-Malling Boligforening bygger boliger på Landbruggsskolens jord på Starupvej, i den tidligere forsøgshave. I baggrunden ses den gamle trælade fra ca. 1890, der blev fremstillet til en landbrugsudstilling i København

 
Nye boligkvarterer dukker op – specielt i Malling syd og nord er der mange boliger under opførelse. Om kort tid er det glemt, at her lå et åbent område, hvis vi ikke gemmer dokumentationen.
Gamle huse bliver også moderniseret til ukendelighed. Det gælder også de ældre sommerhuse ved Ajstrup og Mariendal, som enten helt ændrer udseende eller rives ned. Arkivets opgave er at opbevare materiale, der viser, hvordan byerne og landet så ud engang.

Fotograferne respekterer selvfølgelig privatlivets fred. Der er aldrig personer på billedet – med mindre de selv ønsker det – der bliver ikke fotograferet gennem vinduer eller på privat grund. Heldigvis bliver vi også inviteret indenfor, så huset kan tages fra bagsiden.

Tag godt imod fotograferne og kontakt Arkivet, hvis der er spørgsmål.
www.bedermallingarkiv.dk

Der er lukket for kommentarer.

Udstillinger

Udstilling på Eskegården: Malerier m.m. modtaget i 2018

21. februar 2019

Egnsarkivet har i 2018 modtaget mange malerier med mere.

Fotos af disse malerier, samt af en akvarel og et foto (100 x 130 cm) af elever fra Landbrugsskolen kan ses på Eskegården.

Vil du gerne se de originale billeder, er du velkommen på Egnsarkivet i åbningstiden, der er torsdage

i tidsrummer 09.00 – 12.00 og 18.00 – 21.00

Juleudstilling på Eskegården

22. november 2018

UDSTILLINGEN ER AFSLUTTET

Opsat 22. n0vember 2018

Julen nærmer sig og arkivets juleudstilling er sat op på Eskegården.

Motivet er eksempler på julekort fra 1900 til 2017.

Nyheder

Orienteringstavle ved Åle Katrines hul

21. juni 2018

Læs om den nye tavle og se billederne. Klik her