Opdag Malling på din telefon

Beder-Malling Egnsarkiv v/arkivleder Kirsten Williams

Tag telefonen i hånden og gå en tur i Malling med app`en ”Opdag Aarhus” App`en kan hentes i App store eller Google play. Eller læses på pc: htpps://opdagaarhus.dk.  Tryk på kort, rul ned til Malling: Malling Historisk Byvandring

Starupvej 6-8 var tidligere lærerbolig for landbrugsskolen, her set fra syd mod nord. På modsat side af Starupvej- der dengang hed skolevej – ses stabler af træ, der tilhører stavfabrikken.

 

Opdag Aarhus er udviklet af Alexandra Instituttet som en tur-app for Aarhus Kommune. Tur-appen henvender sig til forældre og børn, alle byens borgere, skoler, foreninger, institutioner og samt gæster og turister, der gerne vil på tur på egen hånd.

Bredgade 55. Her lå fra år 1900 en bager. Familien Bonde havde forretningen i 3 generationer, i en periode også med konditori.

 
Med Opdag Aarhus på din mobile enhed får du en række turforslag med tegnede ruter, som der fortælles om i tekst og billeder. Hvis placeringstjenesten er slået til, fortæller en lille blå markør, hvor på ruten du befinder dig, og hvor tæt du er på næste fortællested. Der er nu også en rute i Malling på ca. 4 km med 21 punkter op og ned af Bredgade, Stationspladsen mv. Beder-Malling Egnsarkiv har udarbejdet turen, og Aarhus Stadsarkiv har klaret det tekniske. Arkivet går nu i gang med at udarbejde en historisk byvandring i Beder.

Søndermarksvej: Brugsen er bygget i 1970. Før græssede ponyer på marken og Stavfabrikkens træ lå til tørre.

 

Til dem, der helst vil have et stykke papir i hånden, ligger folderen ”En tur rundt i Beder” og en ”Tur rundt i Malling” på biblioteket og naturligvis på Arkivet. Folderen kan også udskrives fra hjemmesiden wwwbedermallingarkiv.dk

Er du nysgerrig efter at vide mere, så hjælper vi gerne på Arkivet. Vi ønsker alle God tur i 2017.

Der er lukket for kommentarer.

Udstillinger

Udstilling på Eskegården: Veteranbiler

16. august 2017

udstillingen er sat op 11. august.

En udstilling om dengang biler var virkelig luksus, et statussymbol og for dem der havde råd.

Se billeder af skønne modeller op til at biler begynder at blive hver mands eje.

I 1950 er der 100.000 personbiler i DK, i 2017 2.500.000

Udstilling på Eskegården: Postkortet – datidens SMS

6. april 2017

Udstillingen er afsluttet

Udstillingen starter 06.04.2017

Vi fortæller:

*Lidt om postkortets historie der startede i Østrig i oktober 1869 og kom til Danmark allerede i april 1871. Den lokale takst var 2 skilling, udenbys 4 skilling og posten blev bragt ud mere end en gang om dagen. I 1905 kostede det 5 øre at sende et kort.

*Om de lokale handlende i Beder, Malling og Fulden der udgav postkortene.

Vi viser et udsnit af de bedste.

Nyheder

Historiske byvandringer med app’en “Opdag Aarhus”

24. august 2017

Tag telefonen i hånden og gå en tur i Beder eller i Malling med app’en “Opdag Aarhus”.Hent appen allerede i dag på Google Play eller App Store

Opdag Aarhus er udviklet af Alexandra Instituttet som en tur-app for Aarhus Kommune.

Tur-appen henvender sig til skoler, foreninger, institutioner og alle byens borgere samt gæster og turister, der gerne vil på tur på egen hånd, men samtidig ønsker et par gode tip.

Med telefonen i hånden kan du nu besøge 19 steder i Malling  og 37 steder i Beder og se gamle billeder fra stederne samt læse om stederne.