Forord

I en mekanisk tidsalder, som vi oplever i det herrens år 1973 – med månerejser, flyvemaskiner, biler, TV, køleskabe og hvad der ellers hører til for at gøre tilværelsen mere behagelig – 42 timers arbejdsuge, vore børn har 10 års meget fri skolegang, og en decideret armod findes ikke mere i det danske samfund. Hvem har skabt dette? Har det ikke altid været sådan, vil vore børn nok sige. Men det har det ikke. Og det kan mange gange være på sin plads og give tid til eftertanke – at dreje tiden tilbage og se hvilke fremskridt socialismen har skabt gennem de sidste 50 år for arbejderstanden.

Jeg har efter bedste evne forsøgt at skrue tiden tilbage til omkring år 1900 – hvor slagtersvend Andreas Sørensen – født og opvokset i Malling – har genopfrisket minderne i samtaler med undertegnede. Det har været en interessant og spændende opgave. Andreas Sørensen har en fantastisk hukommelse, navne, årstal og mange pudsige episoder blev gravet frem, men også den tids barske realiteter må med, og det er de. Jeg og Malling egnsarkiv er Andreas Sørensen meget taknemmelig for hans minderige beretning, som hermed starter.

Birger Carlsen.

Tilbage til indholdsoversigt

Der er lukket for kommentarer.

Udstillinger

Udstilling på Eskegården: Malerier m.m. modtaget i 2018

21. februar 2019

Egnsarkivet har i 2018 modtaget mange malerier med mere.

Fotos af disse malerier, samt af en akvarel og et foto (100 x 130 cm) af elever fra Landbrugsskolen kan ses på Eskegården.

Vil du gerne se de originale billeder, er du velkommen på Egnsarkivet i åbningstiden, der er torsdage

i tidsrummer 09.00 – 12.00 og 18.00 – 21.00

Juleudstilling på Eskegården

22. november 2018

UDSTILLINGEN ER AFSLUTTET

Opsat 22. n0vember 2018

Julen nærmer sig og arkivets juleudstilling er sat op på Eskegården.

Motivet er eksempler på julekort fra 1900 til 2017.

Nyheder

Orienteringstavle ved Åle Katrines hul

21. juni 2018

Læs om den nye tavle og se billederne. Klik her