Selvstændig

Far er født i 1858 i Løgstør, som den ældste søn og havde desuden 6 søstre. Han kom i lære i Nibe, og arbejdede der som kommis i ca. 7 år. Han ville godt se lidt forandring, men mesteren holdte på ham, og sagde at han altid kunne få mere ved ham. Hans årsløn nåede op det svimlende beløb af 240 kr. plus kost og logi. I 1885 skrev en af hans tidligere venner, som var endt som tolder i Norsminde. Han kedede sig, og ønskede min far skulle komme dertil. Det gjorde han, det er jo ofte kun tilfældigheder, som bestemmer ens livsbane. Købmanden i Norsminde ville sælge. Fatter havde en egenkapital på 500 kroner, hans mor lånte ham yderligere 500 og hans læremester lånte ham også 500. Godt nok troede fatter, at de penge skulle han aldrig betale tilbage, men da denne døde kom dødsboet og forlangte pengene. Det var startkapitalen. I 1886 giftede han sig, for som han sagde, jeg har ikke råd til at spise ude. Han røg kun cigarer til seks øre stykket, dem til syv var for dyre, har han fortalt senere. Det var svært at starte på de betingelser, men det blev en driftig forretning uden det store overskud. Norsminde var et livligt sted, hvor der, var mange fester, især når brandtilsynet dukkede op og skulle efterse, de fik øl samt en lille en alle de steder de besøgte, så når de senere sluttede på kroen var der fest og glade dage, da de allerede var godt pyntet. Det var fester, man snakkede meget længe om i omegnen.

Tilbage til indholdsoversigten

Der er lukket for kommentarer.

Udstillinger

Fotoudstilling på Eskegården

3. januar 2019

Egnsarkivets opslagstavle er i januar måned udlånt til “Fotogruppen”, der har lavet udstilling af gruppens bedste fotos.

Fotogruppen mødes hver 14 dag, hvor man enten tager ud sammen og fotograferer, eller man ser hinandens foto og drøfter dem.

Juleudstilling på Eskegården

22. november 2018

UDSTILLINGEN ER AFSLUTTET

Opsat 22. n0vember 2018

Julen nærmer sig og arkivets juleudstilling er sat op på Eskegården.

Motivet er eksempler på julekort fra 1900 til 2017.

Nyheder

Egnskalender 2019

7. november 2018

Egnskalenderen er nu til salg.

Prisen er 40 Kr.

Kan købes hos:

SuperBrugsen i Beder
SuperBrugsen i Malling
Ariane Blomster
Hårkunst
Salon Face

og på Egnsarkivet