Vognmand Michael Nielsen

Indhold:

 FORORD

Dette er en beretning som vognmand Michael Nielsen beretter i et interview med Marie Louise Marschall om Danmarks besættelse 1940-45 så vidt han husker.

Vognmanden-Michael-Nielsen- Vognmand Michael Nielsen

Michael var først chauffør hos sin far, Hans Nielsen, som havde sit eget vognmandsfirma i Malling, men i 1952 overdrog han forretningen til Michael og i 1954 indgik broderen Jens Nielsen i kompagniskabet under navnet Brødrene Nielsen drev de forretningen til 1992, hvor Jens trak sig tilbage og gik på efterløn.
Michael kørte firmaet videre med en søn et år tid inden denne overtog det selv. Det hedder nu EM Transport. Selve firmaet, som blev startet med hestevogn i 1920erne med hestevogn fik senere en bil og nok en, men da krigen kom med alt besværet med benzin og gummi blev den ene opstaldet. De store kunder var Dampmøllen, hvor de kørte rundt med mel m. m. samt savværket. Michael beskriver både alvorlige episoder samt andre pudsigheder, som hændte i stationsbyen. Malling havde på det tidspunkt ca. 1200 indbyggere, så det var storbyen. I Beder boede der ca. 700, så man kan roligt sige at rent indbyggermæssigt har det ændret sig, nu er Beder blevet den største her i 2004.

I gården hos Malling Stavfabrik og Savværk ses Bedford lastbilerne læsset med dritler til at pakke smør i. Fabrikant Aabye yderst til venstre. Næste er Aksel Kristiansen, så Hans, Mikael og Jens Nielsen. Foto ca. 1960 I gården hos Malling Stavfabrik og Savværk ses Bedford lastbilerne læsset med dritler til at pakke smør i. Fabrikant Aabye yderst til venstre. Næste er Aksel Kristiansen, så Hans, Mikael og Jens Nielsen. Foto ca. 1960

 

Tørv fra Vium til gartner Jepsen, Malling Bjerge. Forår 1946 Tørv fra Vium til gartner Jepsen, Malling Bjerge. Forår 1946

 

Tørv fra Engesvang. Tørv fra Engesvang.

Der er lukket for kommentarer.

Udstillinger

Udstilling på Eskegården: Bredgade fra Ajstrupvej til rundkørslen på Oddervej

3. august 2018

Udstillingen er opsat 2. oktober 2018

 

Udstilling på Eskegården: Beder Landevej (del 1)

24. marts 2018

Udstillingen er slut

Udstillingen er opsat 23. marts 2018.

 Udstillingen denne gang viser Beder Landevej fra Rokballe Mølle og Tyrolerkroen til 

Slagter Weiss Beder Landevej nr. 49 og Snedkerposten Beder Landevej nr. 54.

Vores næste udstilling kommer til at vise den sidste del af Landevejen mod Malling.

Nyheder

Egnskalender 2019

7. november 2018

Egnskalenderen er nu til salg.

Prisen er 40 Kr.

Kan købes hos:

SuperBrugsen i Beder
SuperBrugsen i Malling
Ariane Blomster
Hårkunst
Salon Face

og på Egnsarkivet