Kalender 2013 januar

Pension Højbo

Vita og Hans Pedersen kom til Malling 1947-1948, hvor de boede i en lille/lejlighed på Bredgade 43 (Danske bank). I 1948 købte de villa Højbo, Bredgade 94, som Marius Brixen lod bygge i 1928, og indrettede det til pensionat. Vita solgte i 1962 til Annelise og Axel Hansen, som drev pensionatet til 1972, hvor det lukkede. På den anden side af Bredgade var der en stor have, hvor man dyrkede grøntsager til eget brug. Der var plads til 5 fastboende: Annonce i Ugeposten 1955: Umøbleret eller møbleret stue med fuld forplejning tilbydes for kortere eller længere tid.

Unge ugifte, der boede på værelser i byen, spiste deres måltider på Højbo. Endelig blev der også sendt mad ud af huset, gule ærter feks. Der var altid unge piger ansat til at hjælpe med servering og i køkkenet. Det skete, at pigerne og de mandlige pensionærer fik et godt øje til hinanden. Familie og venner kom som feriegæster om sommeren, men alle hjalp til. Da Hans vandt i tips, købte de det første TV i byen. Det halve af byen kom nærmest på besøg om aftenen for at se på.

Billede 1: Villa Højbo, bygmester var Ferdinand Holm. Billede 2: Pensionærerne i gang med frokosten: Yderst til ve. Svend, med ryggen til Hans, i den hvide kittel, til højre for landposten Jens Peter Thomsen, Bent- alle tømrer ansat hos Rogersen. Til højre nr. 2 trafikassistent Ove Mikkelsen, mejeristen ved siden af. På trappen nederst Hanne Kristensen. Billede 3: Kaffepause: Fra venstre Vita, Anni (søster til Vita), fru Nielsen, landpost Jens Hougaard Sørensen og Betty Jensen. Billede 1: Villa Højbo, bygmester var Ferdinand Holm.
Billede 2: Pensionærerne i gang med frokosten: Yderst til ve. Svend, med ryggen til Hans, i den hvide kittel, til højre for landposten Jens Peter Thomsen, Bent- alle tømrer ansat hos Rogersen. Til højre nr. 2 trafikassistent Ove Mikkelsen, mejeristen ved siden af. På trappen nederst Hanne Kristensen.
Billede 3: Kaffepause: Fra venstre Vita, Anni (søster til Vita), fru Nielsen, landpost Jens Hougaard Sørensen og Betty Jensen.

 

Retur til oversigt 2013

Der er lukket for kommentarer.

Udstillinger

Udstilling på Eskegården: Malerier m.m. modtaget i 2018

21. februar 2019

Egnsarkivet har i 2018 modtaget mange malerier med mere.

Fotos af disse malerier, samt af en akvarel og et foto (100 x 130 cm) af elever fra Landbrugsskolen kan ses på Eskegården.

Vil du gerne se de originale billeder, er du velkommen på Egnsarkivet i åbningstiden, der er torsdage

i tidsrummer 09.00 – 12.00 og 18.00 – 21.00

Juleudstilling på Eskegården

22. november 2018

UDSTILLINGEN ER AFSLUTTET

Opsat 22. n0vember 2018

Julen nærmer sig og arkivets juleudstilling er sat op på Eskegården.

Motivet er eksempler på julekort fra 1900 til 2017.

Nyheder

Orienteringstavle ved Åle Katrines hul

21. juni 2018

Læs om den nye tavle og se billederne. Klik her